Meditatief schrijven 


Meditatief schrijven is een manier om al schrijvend tot rust te komen, om inzicht te krijgen, om jezelf te verbinden met je lichaam, hart en ziel. Iedereen kan schrijven en iedereen heeft wel iets te vertellen of iets in zichzelf dat gehoord wil worden. Het meditatief schrijven geeft je de handvatten die je kunnen helpen om contact te maken met jezelf en je creativiteit.

Aan de hand van oefeningen, schrijf je zonder na te denken vanuit je hart. Het gaat over schrijven zonder oordeel, over het volgen van je pen en de verbinding maken met jezelf. Je schrijft geen boeken of verhalen, maar je schrijft op wat er binnen in jou leeft. Al kun je het meditatief schrijven gebruiken om vanuit flow te schrijven aan je boek of verhaal. Het is een vorm van creatief schrijven die veel bij je los kan maken en helend kan werken. 

Daarnaast ga je door middel van ademhalingsoefeningen en energiewerk, je verbinden met je lichaam. Je bewust worden van wat je voelt en hoe je lichaam voelt. Misschien heb je ergens klachten, pijn of een onaangenaam gevoel? Je lichaam vertelt je veel maar hoe kun je hier naar luisteren?

Het meditatief schrijven zorgt ervoor dat je:

  • ruimte in je hoofd krijgt
  • inzicht in je gedachten en gevoelens
  • een ontspannen en rustig gevoel ervaart
  • je creativiteit ontwikkelt

Ik ben geïnspireerd door het werk van Natalie Goldberg en Julia Cameron. Natalie Goldberg is een Amerikaanse auteur. Ze is o.a. bekend van haar boeken 'Schrijven vanuit het hart' en 'Het ware geheim van schrijven', waarin ze het schrijven als Zen oefening onderzocht. Julia Cameron, ook een Amerikaanse auteur ken je misschien van haar boeken 'The Artist's Way' en 'Je leven schrijven'.

Spreekt dit alles je aan? Dan is meditatief schrijven een mooie methode voor jou!

 

 

Individuele Sessie


De sessie duurt ongeveer een uur waarbij ik via Skype, WhatsApp/Facebook videobellen met jou ga werken. Je hoeft niet te reizen en kunt daarentegen fijn in je eigen vertrouwde omgeving blijven. Het is wel handig om op een rustige plek op te zitten, waar je makkelijk kunt schrijven.

Vooraf (op een ander tijdstip/dag) hebben we een telefonische intake van maximaal een half uur. Dit is vooral om jouw vraag t.a.v. het Verbindend Schrijven door te nemen, zodat ik de juiste oefeningen voor je kan uitzoeken en dat we tijdens de sessie met het schrijven bezig kunnen zijn. Zoals je begrijpt zal één sessie meer algemeen zijn om je op weg te helpen in deze methode. Met meerdere sessies kunnen we meer gericht aan jouw vraag werken. Mocht je interesse hebben in deze methode of als er vragen zijn, neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op en dan help ik jou graag verder.

 

Workshop Yoga - Meditatie - Schrijven (uitgesteld)

Een heerlijke workshop om het najaar in te luiden en de zomer af te sluiten. Als voorbereiding op een nieuwe periode. De workshop bestaat uit:

  • Losmaakoefeningen
  • Yoga
  • Meditatie
  • Meditatief schrijven
  • Ademhalingsoefeningen en energiewerk

Ben je toe aan innerlijke rust en bezinning? Wil jij leren voelen hoe het is om te leven vanuit je hart en je aandacht aan dat te besteden wat bij jou past en wat jij belangrijk vindt? Dan is deze workshop echt iets voor jou! Het accent in deze workshop ligt op verstilling en bewustwording.

Yoga en meditatie bieden samen een goede combinatie om lichaam en geest optimaal met elkaar in verbinding te brengen. Yoga kan je vele voordelen als flexibiliteit, rust, ontspanning en kracht bieden, alles binnen jouw grenzen. Yoga laat je in beweging komen en meditatie zorgt voor een belangrijk kijkje naar binnen.  

Meditatief schrijven is ook een manier om tot rust te komen. Om inzicht te krijgen en om jezelf te verbinden met je hart, lichaam en ziel. Je schrijft over wat er binnen in jou leeft. Aan de hand van verschillende oefeningen schrijf je, zonder na te denken vanuit je hart. Het gaat over schrijven zonder oordeel, over het volgen van je pen. Ademhalingsoefeningen en energiewerk helpen je de verbinding te maken met je lichaam en bewust te worden van wat je lichaam je vertelt. 

Bij Sportstudio de Boer in Obdam hebben wij een heerlijke rustige ruimte die een fijne plek biedt om dit met jou aan te gaan. Wij zorgen voor thee en al het materiaal dat nodig is. Een eigen yoga matje en/of kussentje meenemen mag natuurlijk ook.

Wij heten je van harte welkom! 

Jaschenka van der Wens    06-28266806          

Corine van der Molen         06-37402637


Datum: voorlopig uitgesteld i.v.m. de nieuwe Corona maatregelen

Locatie: Sportstudio de Boer, Dobber 9, 1713 GK, Obdam

Tijd: 11.00 - 13.00 uur

Tarief: 28,-

Aanmelden kan via praktijkoib@gmail.com