2021-09-14

Een nieuw avontuur

Ons avontuur is begonnen. Tenminste zo voelt het. We hebben namelijk gekozen voor gezinsuitbreiding. Aangezien mijn vriend allergisch is voor katten, krijgt Milou er een hondenvriendje bij.
 
Dat betekent… op zoek. En wat zoeken we? Een rashond of niet? Van een fokker, stichting, particulier of asiel? Een pup of oudere hond? Reu of teef enz.? Behoorlijk wat vragen waar we gelukkig wel een antwoord op hebben.

Milou is een Grand Basset Griffon Vendéen teef van bijna 8 jaar. Bij haar geboorte heeft ze klem gezeten met haar rechter-voorpoot, waardoor haar pezen/spieren zijn (af)gescheurd bij haar schouder. Hierdoor loopt ze (vaak) mank en moeten we hiermee rekening houden. Ook met het uitzoeken van een maatje.

We willen graag een ouder reutje, met een niet te grote bewegingsbehoefte, zachtaardig en rustig. Een iets kleinere hond, maar ras of geen ras maakt ons niet uit. Zelfs een ander mankepootje, 3-poter of misschien wel een slechtziend of blind hondje is welkom. En waar vandaan? We gaan het zien. Het gaat erom dat we heel veel liefde te geven en te delen hebben. En dat heel veel honden een warm thuis zoeken.

In mijn werk kom ik af en toe baasjes tegen die een herplaatser/asielhond/hond uit het buitenland zo’n fijne plek hebben gegeven. Soms hebben deze honden wat extra hulp nodig om te wennen aan de nieuwe situatie. Of om opnieuw in balans te komen na alles wat ze hebben meegemaakt. Hoe mooi dat ik hier zelf bij kan helpen als dat nodig is en hoe fijn dat Milou straks een vriendje heeft. Dus kom maar op, zou ik zeggen. Je mand staat klaar!Blog 4 (1).jpg

Jaschenka - 18:10:42 | Een opmerking toevoegen