2021-09-14

Een nieuw avontuur

Ons avontuur is begonnen. Tenminste zo voelt het. We hebben namelijk gekozen voor gezinsuitbreiding. Aangezien mijn vriend allergisch is voor katten, krijgt Milou er een hondenvriendje bij.
 
Dat betekent… op zoek. En wat zoeken we? Een rashond of niet? Van een fokker, stichting, particulier of asiel? Een pup of oudere hond? Reu of teef enz.? Behoorlijk wat vragen waar we gelukkig wel een antwoord op hebben.

Milou is een Grand Basset Griffon Vendéen teef van bijna 8 jaar. Bij haar geboorte heeft ze klem gezeten met haar rechter-voorpoot, waardoor haar pezen/spieren zijn (af)gescheurd bij haar schouder. Hierdoor loopt ze (vaak) mank en moeten we hiermee rekening houden. Ook met het uitzoeken van een maatje.

We willen graag een ouder reutje, met een niet te grote bewegingsbehoefte, zachtaardig en rustig. Een iets kleinere hond, maar ras of geen ras maakt ons niet uit. Zelfs een ander mankepootje, 3-poter of misschien wel een slechtziend of blind hondje is welkom. En waar vandaan? We gaan het zien. Het gaat erom dat we heel veel liefde te geven en te delen hebben. En dat heel veel honden een warm thuis zoeken.

In mijn werk kom ik af en toe baasjes tegen die een herplaatser/asielhond/hond uit het buitenland zo’n fijne plek hebben gegeven. Soms hebben deze honden wat extra hulp nodig om te wennen aan de nieuwe situatie. Of om opnieuw in balans te komen na alles wat ze hebben meegemaakt. Hoe mooi dat ik hier zelf bij kan helpen als dat nodig is en hoe fijn dat Milou straks een vriendje heeft. Dus kom maar op, zou ik zeggen. Je mand staat klaar!Blog 4 (1).jpg

Jaschenka - 18:10:42 | Een opmerking toevoegen

2021-09-12

Verandering is goed!

thumbnail_the-eleventh-hour-758926_1920.jpgSoms kom je op een punt dat je voelt dat er dingen moeten veranderen. Dat bepaalde dingen niet meer passen.

Dit gevoel kwam voor mij, na mijn operatie aan mijn lever in april 2021. Er is een goedaardige tumor verwijderd en dit zette voor mij van alles in gang. In mezelf en op het gebied van mijn bedrijf en welke richting ik op wil.

Ik had mij voorgenomen om na mijn operatie te gaan schrijven, heel veel schrijven en lezen. Daar meer mee te gaan doen. Nou je raadt het al, dat deed ik dus niet. Een droom die ik na mijn operatie had, bracht inzicht. Met name in wat ik had losgelaten door de verwijdering van de tumor uit mijn lever. Dat zorgde voor rust, ruimte en focus.

Het werd mij steeds duidelijker dat ik wilde kiezen voor de spirituele en energetische kant in mezelf en mijn bedrijf. Het magnetiseren van dieren, de Soul Body Fusion en alle andere zaken die ik nog heel graag met jullie wil delen. Ik ga dus verder met de energetische behandelingen voor mens en dier en daar komen te zijner tijd nog hele mooie diensten bij.

Voor nu, welkom bij een vernieuwd Bij van der Wens! En daar hoort natuurlijk ook een aangepaste website bij.

Jaschenka - 19:00:01 | Een opmerking toevoegen

Omgaan met chronische pijn

Blog 2.jpgLange tijd heb ik een hekel gehad aan mijn lichaam. Ik wilde zoveel en elke keer was mijn lijf de spelbreker. Dan kreeg ik last van mijn knieën, dan weer van mijn rug of allebei. Of ik had te weinig energie om iets te doen of vol te houden. Kortom, ik vond mijn lichaam niet leuk en dat is een understatement. Ik zag mezelf en mijn lichaam als 2 apart werkende systemen. Waarvan 1 systeem het gewoon niet deed.

Door op een gegeven moment anders naar mijn pijn, mijn lijf en klachten te kijken, kwam ik erachter dat hoe ik omging met eigenlijk mezelf niet werkte.

Omgaan met chronische pijn gaat in eerste instantie over de verbinding met je lichaam. Het opnieuw verbinden met je lichaam.

Veel mensen, net zoals ik, die kampen met chronische pijn zijn deze verbinding kwijt. Ze hebben zich als het ware afgescheiden van hun lichaam. Ze zien het als iets dat lastig, vervelend en naar is. En willen het liefst dat dit niet van hen is. Dat dit lichaam niet van hen is.

De eerste stap naar het omgaan met chronische pijn is het accepteren dat dit nu je lichaam is. Met de pijn, met de beperkingen die daarbij horen. Niet makkelijk, dat is waar. Maar probeer hier met liefde naar te kijken, met liefde naar jezelf te kijken. Jij en je lijf zijn één.

Je lichaam geeft door middel van pijn aan dat er iets moet veranderen. Bij jezelf, in jouw denkwijze en/of gedrag. Pijn is in dit geval de grens, tot hier en niet verder. Jouw lichaam is je raadgever, dit kan zo niet langer en het is je vriend. Jouw lichaam wilt je niet ondermijnen, maar het wil dat jij helemaal de persoon kunt zijn wie je werkelijk bent. En als je hier niet naar luistert, zorgt het lichaam door middel van lichamelijk klachten en/of pijn dat het toch gehoord wordt.

Jaschenka - 18:59:30 | Een opmerking toevoegen

Er moet mij iets van het hart…

Blog 1.jpgWe zitten in een tijd van verandering. Het oude vertrouwde wordt vervangen door het nieuwe onbekende. Zoals de wereld was, voor de uitbraak van het Corona-virus, zo zal het niet meer worden.
En dat roept angst en weerstand op. Hoe meer er lijkt te veranderen, hoe harder we roepen en zelfs schreeuwen dat alles hetzelfde moet blijven. Wat je op dit moment kunt doen is kiezen.

Kies je ervoor om de veranderingen (die er al zijn en gaan gebeuren) vanuit angst en weerstand te benaderen? Om alles te zien als een persoonlijke aanval op je Zijn? Om in de negativiteit te blijven en je daar, al dan niet bewust, op te blijven focussen?
Of kies je ervoor om de veranderingen in Liefde tegemoet te treden? Om positief te blijven? Om er vanuit te gaan dat de dingen die nu gebeuren moeilijk zijn, maar wel noodzakelijk om een betere wereld voor iedereen te creëren?

Een wereld waar gelijkheid, respect, liefde en verbinding de nieuwe norm is. Voor mens en dier en voor alles wat leeft op en in Moeder Aarde.
Ik kies voor de Liefde.

Jaschenka ❤

Jaschenka - 18:58:42 | Een opmerking toevoegen